Ющенко доручив Медведьку відреагувати на незаконні дії Януковича

Понеділок, 16 квітня 2007, 16:50

На позачерговому засіданні РНБО в п’ятницю президент Віктор Ющенко має намір заслухати звіт генпрокурора Олександра Медведька щодо реакції ГПУ на постанову Кабміну про заборону фінансування виборів.

"Я звернувся до генпрокурора з проханням проведення надзвичайно чіткої і швидкої реакції на тему, пов’язану з рішенням Кабінету міністрів щодо виконання указу президента про дострокове припинення обов’язків Верховної Ради", - сказав Ющенко журналістам у понеділок.

"У п’ятницю я маю намір провести позачергове засідання РНБО, де заслухати звіт з цього питання. Я хотів би, щоб Генпрокуратура дала оцінку незаконним діям, до яких вдався міністр юстиції, що привело до того нелегітимного рішення Кабінету міністрів", - додав він.

Ющенко зазначив, що, на його думку, рішення Кабміну з цього приводу є неправовим.

"Надзвичайно важливою є реакція правоохоронних органів... Я доручив, щоб до дня нашого розгляду цього питання на РНБО Генпрокуратурою були вчинені адекватні заходи", - зазначив він.

Як відомо, раніше президент ввів у дію рішення РНБО про фінансування дострокових парламентських виборів. Водночас Кабмін своєю постановою заборонив його виконувати. Пізніше Ющенко призупинив дію цієї постанови.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування