Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ не побачила в антидержавних прапорах порушення

Понеділок, 16 квітня 2007, 17:10

Служба безпеки провела бесіду з керівництвом Донецької обласної ради на предмет використання прихильниками коаліції недержавного прапору під час мітингу на Майдані Незалежності.

Про це сказав в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко на прес-конференції в понеділок.

За його словами, завдяки оперативному реагуванню МВС та СБУ ці прапори зникли з Майдану майже одразу після своєї появи там.

Він також наголосив, що "політичне забарвлення" не має значення. "Для нас головне не політичне забарвлення, а головне – розуміння відповідальності тих молодих людей, які можливо, не були обізнані із законодавством", - зазначив Наливайченко.

Водночас, він погодився з тезою про те, що необізнаність із законодавством не звільняє від відповідальності, і сказав, що СБУ провела роз’яснювальні бесіди з організаторами поїздок прихильників коаліції до Києва.

"Навіть на рівні керівника відповідної обласної ради в той самий день була проведена серйозна, змістовна роз’яснювальна бесіда", - зазначив Наливайченко.

У то й же час, він наголосив, що СБУ не вбачає правопорушення в появі відповідних прапорів на Майдані Незалежності, оскільки законодавством передбачений захист свободи думок та висловлювань, а це була лише символіка і відкритих закликів до відокремлення Донецької республіки не лунало.

"Але ми вдячні і керівникам, і тим молодим людям, які розуміють, що цього не треба робити, навіть зважаючи на свободу висловлювань", - зазначив в.о. голови СБУ.

Як відомо, під час одного з мітингів на Майдані Незалежності з’явились чорно-синьо-червоні триколори з двоголовим орлом, схожим на герб Російської Федерації, та написом "Донецька республіка".

Пізніше депутати коаліції заявили, що поява недержавних прапорів є провокацією з боку опозиції.

Водночас, як відомо, на території Донецької області діє громадська організація "Донецька республіка", яка, серед іншого, займається збором підписів за відокремлення Донецької області.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...