Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко хоче, щоб Янукович вивів на Майдан свого сина і заплатив йому 100 гривень

Понеділок, 16 квітня 2007, 17:30

Президент Віктор Ющенко просить правоохоронні органи відреагувати на залучення студентів в акціях протесту, що проходять у Києві.

"Я звернувся до генерального прокурора, Служби безпеки, Міністерства внутрішніх справ відносно порушень вимог статті 8 закону про освіту і статті 8 закону про вищу освіту, де мова йде про сувору заборону втручання політичних партій, громадських і релігійних організацій у навчальний процес", - сказав Ющенко журналістам у понеділок.

"Я попросив, щоб правничі органи дали оцінку залучення студентів, особливо середніх спеціальних закладів, які завозилися з інших міст для формування так званих акцій протесту в Києві", - додав він.

Ющенко зазначив, що для участі в акціях протесту залучалися студенти середніх спеціальних навчальних закладів і "в меншій мірі вищих навчальних закладів".

"Як сталося, що політична діяльність проникла в життя цих навчальних закладів, чому порушуються закони? Чому діти сьогодні за 60 – 100 гривень від політичних партій того чи іншого спрямування вистоюють на вулицях Києва замість того, щоб здобувати знання?", - обурився він.

"Чи хотіли б ті політики, які фінансують ці заходи, бачити серед тих дітей своїх? Чому серед тих дітей нема дітей політиків?", - спитав президент.

Ющенко також попросив Генпрокуратуру відреагувати на рішення окремих облрад щодо його указу про розпуск парламенту.

"Ці заяви є незаконні, нелегітимні, і генпрокурор повинен вжити швидких, миттєвих заходів у цьому питанні", - сказав він.

Ющенко також зазначив, що запросив у генпрокурора інформацію про перевірку ситуації, що склалася у Печерському райсуді Києва, зокрема щодо "протиправного заволодіння печаткою суду колишнім його головою Колесниченком".

"Така справа порушена, з інформації генпрокурора. І найближчим часом будуть вчинені адекватні дії щодо цього інциденту", - сказав він.

Крім того, Ющенко зазначив, що за фактом підробки ухвали Томаківського райсуду Дніпропетровської області про скасування указу президента про розпуск парламенту, було порушено кримінальну справу.

"Це рішення було сфальсифікованим. Такого рішення суд не ухвалював, але Генпрокуратура разом зі Службою безпеки повинні дати відповідь, звідки формувався витік такої інформації і звідки були вчинені дії, в тому числі у відповідних міністерствах, відомствах", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...