СБУ стверджує, що із Затуліним сталося непорозуміння

Понеділок, 16 квітня 2007, 17:46

Депутата Держдуми Росії Костянтина Затуліна не було допущено на територію України через непорозуміння з його адвокатом Андрієм Федуром.

Про це на прес-конференції в понеділок заявив в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко.

"На наш погляд, сталася прикра ситуація для сторони захисту, оскільки пан Затулін, наскільки ми розуміємо, не був поінформований про те, що засідання суду не призначено. А від того його приїзд був фактично поза законом", - зазначив Наливайченко.

Він наголосив, що СБУ не стежить за іноземцями, однак зазначив, що заборона на в'їзд Затуліна в Україну підтверджена судовими інстанціями і досі не скасована.

Як відомо, у понеділок Затулін не був допущений на територію України. За словами його адвоката Федура, це сталося попри те, що на 16 квітня було призначено засідання суду з приводу скарги Затуліна на заборону в'їзду йому до України.

Водночас Наливайченко повідомив, що заборона на в'їзд віце-спікеру Держдуми Росії Володимиру Жириновському скасовано у зв'язку із завершенням терміну заборони.

За словами Наливайченка, відповідний дозвіл погоджено з Міністерством закордонних справ.

На питання, чи не є причиною дозволу для в'їзду підтримка Жириновським указу президента Віктора Ющенка щодо розпуску парламенту, він відповів, що "СБУ є поза політикою і поза політичними заявами іноземців".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування