У Азарова кажуть, що альтернативного фінансування виборів бути не може

Понеділок, 16 квітня 2007, 17:55

Міністерство фінансів наголошує, що єдиним джерелом фінансування виборів є Державний бюджет України.

Про це йдеться в коментарі Мінфіну з приводу заяв про можливість альтернативного фінансування виборів.

"Варто нагадати, що вибори – це базова демократична процедура, яка визначає долю всього суспільства. Це не приватна справа політиків, чиновників, чи виборчої комісії, в якій хтось із кимсь може домовитись про «проведення виборів у борг», про фінансування з не встановлених законом джерел", - зазначається у повідомленні.

Реклама:

"Самі розмови про можливість фінансування, "альтернативного" визначеному законодавством, є паплюженням фундаментальних демократичних цінностей", - зазначається у повідомленні.

Мінфін посилається на статті закону про вибори, згідно із якими "Обсяг коштів для підготовки і проведення виборів депутатів за поданням ЦВК передбачається окремим рядком у законі про Державний бюджет України".

Міністерство також посилається на Конституцію, згідно з якою до повноважень ВР належить внесення змін до Держбюджету, і Кабмін "розробляє проект закону про Держбюджет".

ВІДЕО ДНЯ

"Таким чином, немає ніякої іншої законної можливості фінансувати легітимні вибори, окрім внесення окремим рядком змін до Державного бюджету України на 2007 рік", - зазначається у повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News