"Регіони" почали таємні баталії за першу десятку свого списку?

Понеділок, 16 квітня 2007, 18:28

У Партії регіонів ведеться дискусія щодо формування першої десятки списку кандидатів у народні депутати, зокрема, щодо квоти, яку хоче отримати Ринат Ахметов.

Про це повідомляє "Газета по-киевски" із посиланням на джерело з Партії регіонів.

За прогнозами експертів та видання, до першої десятки Партії регіонів увійдуть Віктор Янукович, під другим номером – нинішній лідер фракції Раїса Богатирьова, під третім – найвірогідніше, Микола Азаров.

Четвертим і п'ятим номером у списку можуть піти прізвища нинішнього першого заступника лідера фракції ПР Василя Кисельова і другого заступника Михайла Чечетова.

Порядкова позиція "головного фінансового донора партії" Рината Ахметова викликала жорстку дискусію в Партії регіонів. Наразі не відомо, чи він буде на сьомому місці, як і минулого року, чи посунеться далі, пише газета.

Самого Ахметова цікавить "більша квота у списку, ніж на попередніх виборах, і можливість поставити своїх людей на ключові посади". Саме в цьому, як підкреслюють експерти, він програв після виборів 2006 року. Через це питання Ахметов "має зуб на команду Януковича".

Не виключено також, що під сьомим номером до першої десятки введуть Анатолія Кінаха, "щоб відплатити "ключовому зраднику Ющенка" за подвиг, а також для того, щоб заманити групу виборців Кінаха, який, як вважають, авторитет для середнього класу".

До десятки також можуть бути включені спортсмени, на кшталт Лілії Подкопаєвої чи Яни Клочкової.

Дев'ятий номер експерти прогнозують Ганні Герман, десяте "може прикрасити доволі розкручений на сьогодні молодий "регіонал" Віталій Хомутиннік".

Експерти називають також прізвище колишнього військового Ярослава Сухого і екс-голови Федерації профспілок України Олександра Стояна.

Як відомо, представники Партії регіонів неодноразово заявляли, що "Регіони" не вестимуть підготовки до участі у дострокових виборах, доки Конституційний Суд не ухвалить рішення щодо конституційності указу президента про розпуск парламенту.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування