Адвокат Затуліна сам підставив свого клієнта?

Понеділок, 16 квітня 2007, 19:18

Міністр закордонних справ Арсеній Яценюк покладає відповідальність за те, що Костянтину Затуліну було відмовлено у в'їзді в Україну, на самого російського депутата і заявляє про відсутність на Україні проблеми російської мови.

Про це в понеділок Яценюк заявив на прес-конференції в Москві, повідомляють РИА Новости.

"Я був сьогодні дуже засмучений з приводу Затуліна, тому що ми йому двічі дозволяли в'їзд на територію України. За станом на 09.00, ні МЗС України, ні Служба безпеки України не були сповіщені про візит пана Затуліна. Якби пан Затулін у встановлений законодавством термін повідомив, що він їде в Україну на судове засідання, я можу сказати з повною відповідальністю, що йому було б надане право перетнути кордон", - сказав він.

За словами співробітників Затуліна, депутата не пустили далі аеропорту, йому довелося летіти назад з Києва до Москви.

Разом з тим, український адвокат депутата Держдуми Андрій Федур повідомив, що Затулін повинен був прибути в Київ для участі у судовому засіданні, яке мало відбутися в понеділок. Однак засідання було перенесене на 16 травня.

У той же час джерело в СБУ повідомило, що адвокат Затуліна "чи то переплутав дату, чи то свідомо змінив місяць", "тим самим додавши елемент дестабілізації в українську політичну обстановку".

Яценюк також заявив, що "в Україні немає проблеми російської мови". Відповідаючи на питання журналіста про якість висвітлення україно-російських відносин українською мовою в Росії, Яценюк відзначив, що це проблема конкуренції двох мов.

"Проблема лежить не тільки в політичній площині, основна проблема лежить у площині утворення мовної конкуренції", - пояснив він.

Як приклад Яценюк навів інтерес української аудиторії до закордонних мультфільмів, дубльованих українською мовою.

Говорячи про проблему присутності української мови в Росії, Яценюк відзначив, що її треба розглядати "через призму фінансування тих або інших гуманітарних або культурних проектів".

На думку міністра, тоді "зникнуть питання про будь-які політичні спекуляції на цю тему - тему відсутності або присутності української мови в Росії".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування