Медведчук і коаліція поки на вибори не йдуть

Понеділок, 16 квітня 2007, 21:00

Коаліція, а також ряд інших партій не мають наміру у встановлений законом термін проводити з'їзди по висуванню кандидатів для участі в дострокових парламентських виборах 27 травня.

Про це повідомили в прес-службах партій, передає "Інтерфакс-Україна".

Так, Партія регіонів, Соціалістична і Комуністична партії і не планували найближчим часом проводити з'їзди.

Народна партія також не має наміру проводити з'їзд, оскільки він буде нелегітимним, тому що на з'їздах інших партій не були присутні члени ЦВК, як вимагає закон.

У СДПУ(о) повідомили, що раніше проведення такого з'їзду було заплановано, однак, потім перенесено на більш пізні терміни. "Завтра точно з'їзд проводити не будемо", - повідомили в прес-службі СДПУ (о).

Не мають наміру проводити з'їзди і Народно-демократична партія і партія "Віче".

Відповідно до закону про вибори депутатів, за 40 днів до дня виборів, тобто до 17 квітня, має завершитися висування кандидатів у депутати.

Висування відбувається на партійних з'їздах або міжпартійних з'їздах виборчих блоків (зборах, конференціях). Перед цим рішення про створення виборчого блоку приймається на з'їзді (зборах, конференції) кожної партії, що до нього входить.

У Центральну виборчу комісію України поки жодна з політичних сил не подала документи для реєстрації кандидатів у депутати.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування