Ющенко побачив порушення в роботі КС

Вівторок, 17 квітня 2007, 10:02

Президент Віктор Ющенко вимагає від голови Конституційного Суду вжити заходів, які б забезпечили об'єктивність і неупередженість КС.

Про це йдеться в листі Ющенка до голови КС Івана Домбровського, повідомляє прес-служба президента.

"Як глава держави і гарант дотримання Конституції звертаю Вашу увагу на обставини, які, на моє переконання, потребують ухвалення Вами адекватних рішень. За таких обставин пропоную Вам вжити всіх можливих заходів з тим, щоб забезпечити об'єктивність і неупередженість під час розгляду зазначеної справи у суді", – йдеться у листі президента.

У листі до голови КС Ющенко також звертає увагу на те, що за результатами перевірки, здійсненої Службою безпеки України, встановлені факти, які можуть бути охарактеризовані як корупційні діяння з боку судді КС, що "об'єктивно відіграє ключову роль під час підготовки і розгляду справи стосовно відповідності Конституції указу президента від 2 квітня 2007 року № 264 "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України".

У зв'язку з цим, за словами Ющенка, СБУ надіслала голові КС листа з проханням розібратися у цій ситуації.

"До того ж є підстави вважати, що в процесі відкриття провадження у згаданій справі, визначенні судді-доповідача, призначенні справи до розгляду мали місце порушення Регламенту Конституційного Суду України", – наголошує Ющенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування