Коаліція переживає, щоб суддів КС часом не передавили

Вівторок, 17 квітня 2007, 10:29

Коаліція національної єдності вимагає створення необхідних умов для безперешкодної роботи Конституційного Суду і прийняття об'єктивного рішення по справі щодо конституційності указу президента щодо розпуску парламенту.

Про це під час виступу у Верховній Раді заявив член фракції Партії регіонів Григорій Калетник.

Депутат нагадав, що 17 квітня Конституційний Суд розпочинає розгляд справи щодо конституційності указу президента і зазначив, що "невипадково саме напередодні цієї важливої події посилюється тиск на суддів КС з метою не допустити прийняття законного рішення".

"Тиждень тому судді КС, призначені на ці посади за квотою президента, та ті, що обрані за рекомендацією пропрезидентського блоку "Наша Україна", одночасно через ЗМІ звернулися із заявою про політичний тиск", - заявив Калетник.

"При цьому не було наведено жодного конкретного факту, не послідували відповідні звернення до правоохоронних органів, але саме це стало однією з головних підстав для перенесення розгляду справи на 7 днів", - додав він.

Депутат нагадав, що "у понеділок, у переддень засідання КС, прозвучали звинувачення на адресу судді-доповідача Станік з вуст в.о. голови СБУ Валентина Наливайченка".

"Це свідчить, що зазначена служба вдається до будь-яких кроків, щоб реалізувати давно розроблений сценарій зриву засідання КС. Між тим, усі ці так звані факти спростовані ГПУ", - наголосив Калетник.

"Невипадково саме сьогодні президент прийняв низку кадрових рішень щодо заміни керівників деяких провідних департаментів СБУ, які ще більше посилять його вплив на цю структуру, зроблять її надійним знаряддям у досягненні незаконних цілей", - вважає депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування