Мороз проти того, щоб хабарниками займалася СБУ. Він поскаржиться ПАРЄ

Вівторок, 17 квітня 2007, 10:56

Голова Верховної Ради Олександр Мороз переконаний, що дострокових виборів в Україні не буде.

Про це він заявив у вівторок під час пленарного засідання Верховної Ради.

"Зараз вкидається думка, що указ президента вище всього. Але хочу нагадати, що постанови Верховної Ради мають нормоутворюючу функцію, а укази президента мають бути в рамках Конституції і цих норм", - заявив спікер.

За його словами, Рада готова виконувати укази президента лише якщо вони є в рамках Конституції і не суперечать її 60-й статті.

"Ніхто не боїться виборів, ми проти незаконних виборів. Не можна допускати цього, бо зруйнуємо державу і розведемо суспільство", - заявив Мороз.

Крім того спікер відзначив, що зараз втручання в роботу Конституційного Суду, який розглядає легітимність указу президента, "стало явним".

"І вже ясно з якого боку йде це втручання. Як може СБУ іти зі звинуваченнями? Якби було щось достойне, то треба робити розслідування і не можна викидати те, що є таємницею слідства", - заявив він.

При цьому спікер додав, що хабарництво відноситься до підсудності СБУ, а не Генпрокуратури.

"Як громадянин я розцінюю це як тиск на КС", - заявив Мороз.

Спікер також повідомив, що у четвер планує виступити на сесії ПАРЄ. "І те, що деякі ЗМІ поспішно опублікували, що мій виступ там не можливий, це неправда", - запевнив він.

За словами Мороза, він вже отримав запрошення від голови ПАРЄ Рене ван дер Ліндена.

Спікер збирається переконувати ПАРЄ, що підстав для дострокових виборів не має і про це свідчать навіть результати з’їздів опозиційних партій, коли "Наша Україна" затвердила свій список лише в алфавітному порядку.

"Вони демонструють, що не вірять у дострокові вибори. І знають прекрасно, що КС ухвалить рішення, що визнає указ неконституційним, і їм не доведеться сваритися між собою. Так що голова "Нашої України" мудро вчинив, зберігши єдність у фракції", - додав Мороз.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування