Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко особисто пояснить Європі, чому змінює Раду у травні

Вівторок, 17 квітня 2007, 10:57

Президент Віктор Ющенко у вівторок проведе робочі зустрічі з президентом Європейської комісії Хосе Мануелем Баррозу, головою Народної європейської партії Вілфрідом Мартенсом та головою Європейського парламенту Гансом-Гертом Поттерінгом.

Як повідомляє прес-служба президента, Ющенко зробить робочу зупинку в Брюсселі на шляху до міста Кардифф (Великобританія), де він спільно з президентом Польщі має взяти участь у фінальній презентації заявки України та Польщі на проведення чемпіонату Європи з футболу ЄВРО-2012.

Під час робочих зустрічей президент планує поінформувати співрозмовників про розвиток політичної ситуації в Україні та кроки, які вживаються ним для забезпечення її демократичного врегулювання.

За словами Ющенка, ЄС зацікавлений в більш демократичній, більш європейській та більш сильній Україні.

Президент вважає, що поточна ситуація лише зміцнила українську демократію і запевняє, що його рішення про дострокове припинення повноважень парламенту було життєво необхідним з точки зору захисту принципів Конституції та волевиявлення народу.

"Порушення парламентського та конституційного балансу всупереч волі виборців та з порушенням основних засад Конституції є неприйнятним. Не звертати увагу на такі дії означало б нанести шкоду демократії України. Я, як президент України, був зобов’язаний вжити дій", - стверджує Ющенко.

Він переконаний, що проведення дострокових виборів – це єдиний спосіб вирішення парламентсько-політичної кризи відповідно до європейських цінностей.

Ющенко наголошує, що продовжує консультації з лідерами усіх політичних сил і допускає, що дату проведення виборів можна обговорювати, "щоб забезпечити вільне та справедливе волевиявлення народу та дати можливість усім політичним силам належним чином підготувати свої передвиборчі кампанії".

Разом з тим, він підкреслює, що країни з найбільш досвідченими демократіями проводять дострокові вибори у разі розпуску парламенту протягом одного чи двох місяців, тому "немає підстав відкладати їх на більш пізній період часу".



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування