Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Представник депутатів у КС вже виставив кілька клопотань

Вівторок, 17 квітня 2007, 11:08

У засіданні Конституційного Суду у справі щодо конституційності указу президента про розпуск парламенту оголошено перерву до 11.30.

За словами голови КС Івана Домбровського, під час перерви судді мають намір розглянути клопотання представника ВР у КС Анатолія Селіванова, які він зачитав лише на засіданні, хоча мав зробити це раніше.

Домбровський закликав заздалегідь надавати документи КС, оскільки, коли про них заявляють лише у залі, у суддів іде багато часу на ознайомлення, повідомляє УНІАН.

"Усі сторони нас закликають, посилаючись на суспільство, що народ чекає конструктивної роботи суду. Ми будемо ось таким шляхом розглядати дуже довго", - додав він, ще раз попросивши оперативно надавати документи всім суддям.

Так, Селіванов попросив долучити до матеріалів справи про указ президента протокол консультацій, проведених президентом з керівниками держави та лідерами парламентських фракцій.

"Оскільки указ пов'язаний із достроковим припиненням повноважень Верховної Ради, була необхідність проведення консультацій щодо розпуску ВР, тому зважаючи на конституційну процедуру існує необхідність у витребуванні протоколу щодо проведення консультацій від 2 квітня 2007 року", - зазначив Селіванов.

Окрім цього представник ВР подав клопотання щодо долучення до матеріалів справи інформаційної довідки про створення парламентської коаліції Верховної Ради V скликання та витяги зі стенограми пленарних засідань, "оскільки це дасть можливість визначитися щодо процедури сформування коаліції і кількості депутатів в її лавах".

Також Селіванов подав клопотання про долучення до матеріалів справи постанову Верховної Ради про неконституційність указу президента.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...