Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція знизила Азарову "надої", а Мороз пообіцяв, що "катавасія" скоро закінчиться

Вівторок, 17 квітня 2007, 11:21

Перший віце-прем'єр Микола Азаров заявляє про погіршення економічної ситуації в країні у зв'язку з політичною кризою.

Про це він сказав, виступаючи з трибуни Верховної Ради у вівторок.

"З початку квітня скоротилися надходження в бюджет. Це звичайна характеристика політичної нестабільності в країні. На політичну ситуацію в країні миттєво відреагували міжнародні інвестори. Заморожуються інвестиції", - сказав Азаров.

"На фондових ринках ми спостерігали безпрецедентне зниження цін акцій наших підприємств. Зменшився експорт. Це тільки деякі ознаки, що визначають реакцію економіки на політичні події", - додав він.

Азаров також відзначив, що у зв'язку з погіршенням політичної ситуації неминуче підвищення цін на товари і послуги.

"Це типова поведінка суб'єктів ринкового господарства, які орієнтуються на таку ситуацію політичної нестабільності", - сказав він.

"Уряд, знаючи вдачу так званої опозиції, що вона буде в усьому звинувачувати уряд, заявляє, що автори сьогоднішніх тривожних явищ в економіці – не уряд і не коаліція", - заявив Азаров.

У свою чергу спікер Олександр Мороз відзначив, що "у часі потрібно закінчити всю цю катавасію за 5 – 7 днів і приступити до нормальної роботи".

***

Водночас президент Віктор Ющенко вважає, що немає підстав для прогнозування погіршення економічного стану в Україні.

"Економічний колапс, яким впродовж останніх днів лякає країну Кабмін, це штучне нагнітання негативної ситуації. Фактично, це політичний тиск на громадськість", - заявив Ющенко, повідомляє прес-служба президента.

"Економіка розвивається таким чином, що здійснити економічний прорив за кілька місяців неможливо. А те, що економічний ріст в Україні стабільний, то це макроекономічний показник, який не регулюється кількома місяцями роботи уряду", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...