Рада зчинить лемент, якщо суддю КС Станік "попросять"

Вівторок, 17 квітня 2007, 11:31

Представник суб'єктів конституційного подання Юрій Мірошниченко вважає, що розгляд справи у КС щодо указу президента про розпуск парламенту дещо затягується.

Про це, на його думку, свідчить те, що на початку засідання було забагато часу присвячено питанню, яке не потребувало такого детального обговорення.

Мірошниченко зазначив, що клопотань від сторони Верховної Ради, окрім заявлених, більше не планується, але ті, які були представлені, покликані забезпечити якомога повніші матеріали цієї справи.

Водночас, за словами депутата, у разі, якщо суд відмовиться задовольнити подані клопотання, можуть виникнути питання щодо його готовності об'єктивно розглядати справу, "адже дехто вже зараз заявляє, що указ президента є чинним, а для нас ця теза дуже сумнівна".

Також Мірошниченко заявив, що "в ідеалі було б добре, якби рішення КС з'явилося до кінця тижня". При цьому він додав, що саме суд буде визначатися, в які терміни розглядати справу.

На питання, як оцінюватиме сторона Верховної Ради відвід або самовідвід судді-доповідача Сюзанни Станік, депутат заявив, що це буде сприйматися як беззаперечний тиск на суддю.

Зі свого боку член фракції "Наша Україна" Юрій Ключковський відзначив ускладнення з тим, що навіть за умови, коли всі сторони декларують готовність виконати рішення КС, "його виконання може бути суто формальним, адже нині до об'єктивності КС є питання".

Депутат додав, що у світовій практиці існують приклади, коли по відношенню до когось із суддів виникає питання щодо його об'єктивності, то він самостійно відмовляється брати участь у розгляді такої справи.

"На жаль, у нас такої практики немає", - відзначив Ключковський.

На його думку, клопотання, заявлені стороною ВР, зокрема, щодо витребування протоколу проведення консультацій перед розпуском ВР, депутат зазначив, що "це був постріл трохи мимо цілі, адже немає чітко визначеної конституційної процедури розпуску парламенту".

За словами Ключковського, при обговоренні прозвучало кілька сумнівних тез, але він вважає, що на даному етапі їх недоцільно обговорювати.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...