Станік готова віддати Наливайченку половину хабара

Вівторок, 17 квітня 2007, 12:40

Суддя КС-доповідач у справі щодо конституційності указу президента про розпуск парламенту Сюзанна Станік заявляє про безпідставність звинувачень щодо неї збоку СБУ.

Про це вона сказала на початку своєї доповіді у Конституційному Суді під час розгляду цієї справи.

"Я не люблю виправдовуватись, і тому буду говорити чесно – ніяких підстав, справедливих, а тим більше моральних, у Служби безпеки давати таку публічну інформацію відносно судді, а особливо судді Конституційного Суду, немає", - сказала Станік.

При цьому вона порадила в.о. голови СБУ Валентину Наливайченку "читати Конституцію та процесуальне законодавство, де визначено, коли, хто і як дає пояснення".

"Пане Наливайченко, якщо це все є (майно, яке, за даними СБУ, було подаровано родичам Станік), якщо ви знаєте, де воно є, я з вами поділюся – половина буде вам, а половина мені", - сказала Станік.

На її думку, за допомогою подібних звинувачень дехто з учасників процесу намагався спонукати її до самовідводу, оскільки відвід судді КС не передбачений законом, але регламентом передбачений самовідвід.

Водночас вона також заявила, що в жодному разі не оголошуватиме про самовідвід і працюватиме далі згідно з присягою.

Як відомо, у понеділок Наливайченко заявив, що СБУ має підтвердження передачі майна приблизно на 12 мільйонів доларів близькому родичу Станік.

*** 

В свою чергу представник НУ Борис Беспалий вважає неприпустимим, коли суддя КС використовує свої повноваження і своє службове місце задля оприлюднення позиції.

"У Сюзани Станік було безліч можливостей зробити звернення для преси, а не  пов'язувати це (свою заяву) з розглядом справи у КС", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News