Ющенко просить КС перевірити призначення судді Станік

Вівторок, 17 квітня 2007, 13:00

Представник президента в КС Володимир Шаповал заявив клопотання в Конституційний Суд з приводу сумнівів у правомірності призначення Сюзанни Станік суддею-доповідачем у справі про конституційність розпуску Верховної Ради.

Дане клопотання Шаповал заявив на підставі листа президента Віктора Ющенка голові суду Івану Домбровському в ході засідання КС у четвер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він відзначив, що у своєму листі Ющенко заявляє про "підстави вважати, що в процесі відкриття провадження, а також призначенні судді-доповідача мали місце порушення регламенту".

Зокрема, за його словами, це пов'язано з тим, що постанова про відкриття провадження і призначення судді-доповідача підписана заступником голови КС 3 квітня, у той час, як сам голова КС Домбровський у цей день знаходився на робочому місці.

Шаповал відзначив, що президент не уповноважений "доручати КС проводити службові розслідування, разом з тим, він просить вжити всі можливі заходи для забезпечення об'єктивного і неупередженого розгляду КС".

Представник президента також повідомив, що лист переданий Домбровському.

Водночас суддя КС Валерій Пшеничний у відповідь на заяву Шаповала відзначив, що він "розписував цю справу особисто 5 числа, а не 3-го". "Це було зроблено, коли голова КС був у відпустці за своєю заявою", - сказав він.

Пшеничний запропонував Шаповалу одержувати інформацію саме в нього. "Ви заходите до мене, я вам усе розповім, покажу", - сказав суддя.

На це Шаповал відзначив, що це не його особисте бажання - надавати клопотання по листу президента, - а доручення. Він завірив, що на документі стоїть дата - 3 квітня, але не виключив імовірність помилки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News