Бойко зробив Ющенка крайнім у бензинових цінах

Вівторок, 17 квітня 2007, 13:03

Міністр палива і енергетики Юрій Бойко пояснює зростання оптових і роздрібних цін на нафтопродукти в Україні політичною кризою, що склалася в країні.

Про це він заявив в інтерв`ю газеті "Экономические известия".

"Ситуація ускладнилася у зв`язку з виходом президентського указу (про розпуск Верховної Ради) і з бажанням трейдерів закласти у вартість палива політичні ризики. Ми досить чітко бачимо це впродовж останнього тижня", - сказав Бойко.

Разом з тим, за його словами, ціни поки що не вийшли за верхню межу коридору - 4,07 грн. за літр бензину А-95 (згідно з формулою визначення ціни на нафтопродукти, розробленою аналітичною групою).

"Хіба що, подекуди зустрічається 4,10 грн. за літр. Але це тільки в Києві, Донецьку і Криму, решта областей не дотягують навіть до нижньої межі встановленого коридору. Отже це чисто політичні ризики, інших підстав я не бачу", - сказав Бойко.

Міністр також додав, що окрім політичної складової, присутній і сезонний сплеск попиту на нафтопродукти і, як наслідок, зростання цін.

"Але це традиційне явище у всьому світі. Уряд з осені перейшов на ліберальний режим регулювання ринку нафтопродуктів", - відзначив він.

На думку міністра, меморандум з нафтотрейдерами виконується і суспільству на даний момент зрозуміло, чому на ринку встановлюється та або інша ціна.

"Звичайно, є нюанси і з одного, і з іншого боку, але в цілому ми вийшли на цивілізоване формування ціни за рахунок формульного підходу", - вважає Бойко.

За даними консалтингової компанії UPECO, з 6 по 13 квітня 2007 року середні по Україні роздрібні ціни на нафтопродукти зросли на 0,6-1,7% (в середньому на 1%).

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...