У Раді Європи бояться, що не встигнуть допомогти Україні

Вівторок, 17 квітня 2007, 13:13

Генеральний секретар Ради Європи Террі Девіс вважає, що найкращим виходом для України з нинішньої політичної кризи був би пошук компромісу між політичними партіями.

Про це він заявив у вівторок під час робочого сніданку з журналістами у Страсбурзі, повідомляє "Обком" з посиланням на УНІАН.

"На мою думку, є два виходи із ситуації, і обидва з них потрібно шукати в Україні. Перший – це судовий шлях, тобто дочекатися рішення Конституційного Суду... Другий – дискусія між різними політичними силами в Україні, і цей шлях я вважаю навіть кращим", – сказав генсек.

Він відзначив, що 16 квітня зустрівся з українською делегацією в ПАРЄ, і півтори години вони обмінювалися думками щодо ситуації в країні.

"Я сказав їм те ж, що говорю вам: завжди краще вирішувати складні проблеми не на вулицях, а шляхом переговорів", - повідомив Девіс.

Водночас, під час зустрічі з членами постійної делегації Верховної Ради в рамках 2-ї частини сесії ПАРЄ він відзначив, що якщо дострокові вибори в Україні пройдуть у травні, то Рада Європи не встигне допомогти, оскільки залишилося мало часу.

"Якщо вибори будуть у травні, - то це дуже мало часу, і ми нічим не зможемо допомогти", - наголосив він, говорячи про можливу юридичну допомогу щодо приведення українського виборчого законодавства у відповідність з європейськими нормами.

Девіс також висловив упевненість у "недоречності змінювати такий дуже важливий документ, як Конституція, під тягарем виборів", повідомляє Ліга.

Крім того, він наголосив, що сьогодні вкрай необхідно дочекатися рішення Конституційного Суду.

Разом з тим, Девіс запевнив українських законодавців у тому, що й надалі "буде приділяти велику увагу українському народу", і заявив, що "говорити один з одним краще, ніж боротися".

Як відомо, прем'єр Віктор Янукович у вівторок перебуває з офіційним візитом у Страсбурзі для участі в роботі сесії ПАРЄ.

З 16 по 20 квітня 2007 року на сесії ПАРЄ в Страсбурзі розглядається українське питання.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування