Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович хоче "продовження бенкету" за круглим столом

Вівторок, 17 квітня 2007, 13:47

Прем'єр-міністр Віктор Янукович вважає єдиним можливим виходом із кризової ситуації, що склалася в Україні, продовження переговорів, пошук компромісу і виключення силового розвитку подій.

Про це він заявив під час свого виступу на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи.

Переказавши розвиток подій останніх тижнів, Янукович сказав, що витоки нинішньої кризи "були закладені ще у 2004 році і після цього не були вирішені".

Коментуючи труднощі, з якими зіткнувся його уряд, Янукович відзначив "два принципові пункти".

"Мої стосунки з президентом. З усією відповідальністю хочу вам сказати: я підвів риску під минулими непорозуміннями. За великим рахунком у нас спільне стратегічне бачення майбутнього України. Розбіжності носять виключно тактичний характер", - зазначив прем'єр.

"Наші опоненти твердять, що правляча коаліція нібито прагне узурпувати владу. Це неправда, нам не потрібна влада заради влади, не потрібні надмірні повноваження", - додав він.

За словами Януковича, "із самого початку політичні сили, які перейшли в опозицію, без зрозумілих підстав почали вимагати відставки уряду". "Замість діалогу ми чули на свою адресу ультиматуми, замість конструктивних ідей – звинувачення і образи", - додав він.

На переконання прем'єра, в Україні "не було підстав ні для дострокових виборів, ні для кризи, якщо такими не вважати бажання окремих радикальних керівників опозиції розв'язати маленьку переможну війну, не визнаючи вибір народу".

"Судіть самі, економіка розвивається стабільно. З часу приходу до влади мого уряду приріст ВВП утримується на 8 % щомісяця, інфляція за три місяці на рекордно низькій позначці – 1,1%, а валютні резерви - найбільші за всю історію незалежності", - заявив Янукович.

"Досі не можу зрозуміти, чому таке кардинальне рішення, як дострокові вибори, було ухвалено президентом з порушенням Конституції, без наявності жодних юридичних підстав", - додав прем'єр.

За його словами, "без внесення необхідних змін до законодавства про вибори, проведення дострокових виборів у передбачені Конституцією терміни технічно і практично неможливо".

"Виправити ситуацію може Верховна Рада, яку президент вважає нелегітимною. Коло замкнулося", - заявив Янукович. "Для нас не стоїть питання виборів, а є питання вибору, чи стане Україна правовою країною", - додав він.

За словами прем'єра, вихід із кризи полягає у діях "виключно відповідно до Конституції і рішення КС, у продовженні переговорів, поки залишається хоч найменша надія на їхній успіх, у пошуку компромісу, від якого виграли б усі сторони, і виключення силового розвитку подій".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування