Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович повідомив, що може погодитися на пакет

Вівторок, 17 квітня 2007, 14:32

Прем’єр Віктор Янукович заявляє, що постійно веде переговори з президентом Віктором Ющенком і сподівається швидко знайти порозуміння.

"Ми постійно тримаємо зв'язок з президентом Ющенком і на сьогодні напрацьовано пакет пропозицій, на які ми найближчим часом можемо погодитися", - сказав Янукович під час відповідей на питання делегатів ПАРЄ у Страсбурзі.

Він підкреслив, що тримає "щоденний переговорний процес" з Ющенком.

"Різниця одна – президент пропонує вирішити це питання виключно у політичній площині. І, не чекаючи рішення КС, починати дострокові вибори", - додав Янукович.

Він пояснив, що Ющенко пропонує ухвалити зміни до закону про вибори та привести склад ЦВК у відповідність до закону.

Янукович нагадав, що однією з претензій Ющенка до Верховної Ради є перехід депутатів з опозиції в коаліцію.

"Це питання теж перебуває на розгляді у Конституційному Суді. Питання ще не вирішено і ми не знаємо дату, коли це станеться. Але, незважаючи на це, коаліція готова поступитися вимогами президента і привести свій склад у відповідність до чисельності фракцій", - додав Янукович.

"Діалог і пошук компромісів з президентом Ющенком триває, і ми сподіваємося, що найближчим часом знайдемо відповідь", - ще раз підкреслив Янукович.

"Якщо наша пропозиція не буде прийнята, тоді ми будемо безумовно виконувати рішення Конституційного Суду", - додав Янукович, водночас не уточнивши, які саме пропозиції він зробив Ющенку.

Він повідомив, що справа про указ Ющенка, яка розглядається в Конституційному Суді, є "складною". "І коли вона буде закінчена – ми не знаємо", - додав він.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування