Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичу не сподобалось, як Мороз поновив Ківалова

Вівторок, 17 квітня 2007, 14:48

Прем’єр-міністр Віктор Янукович не схвалює рішення Верховної Ради щодо поновлення складу ЦВК зразка 2004 року на чолі з Сергієм Ківаловим.

Про це він заявив, відповідаючи на питання депутатів ПАРЄ.

"Я не був прихильником ухвалення цього рішення. Воно не розглядалося в уряді, розглядалось в парламенті, і, скоріше за все, було ухвалене на емоціях. Безумовно, це негативний приклад того, яким чином можуть вирішуватися ці питання", - заявив він.

На запитання, чому він блокує проведення дострокових виборів і не виділяє кошти, прем’єр заявив, що "це колегіальне рішення уряду".

Депутати ПАРЄ поставили Януковичу ще кілька неприємних запитань, серед яких зокрема про побиття депутатом Калашніковим журналіста та оператора СТБ.

На що прем’єр вкотре заявив, що питання про виключення буде поставлено на з'їзді партії, який поки що не відбувся.

Водночас "нашоукраїнка" Оксана Білозір назвала виступ Януковича свідченням тиску на ПАРЄ напередодні слухання.

Вона також поцікавилась, чому президент виконує закон про Кабмін, хоча й вважає його антиконституційним, а уряд не виконує указ про дострокові вибори.

На що прем’єр відповів: "Як написано в законі і як проконсультували мене юристи, вони сказали наступне: що стосується закону про Кабмін, то він прийнятий в площині законодавства і конституції".

При цьому, відповідаючи на питання, Янукович переплутав ім'я Білозір, назвавши її Іриною.

"Щодо указу президента. Це підзаконний акт, а головним законом є Конституція і всі громадяни, зокрема і президент, мають виконувати Конституцію. І коли ми поставили під сумнів, що указ підписано в площині Конституції, нас почали примушувати виконувати указ, за яким нема висновку КС. А це не закон", - заявив він.

За його словами, якщо указ визнають чинним, то уряд його виконає.

"Якщо він не буде визнаний чинним, тоді повинна бути політична і юридична відповідальність, І президент повинен буде нести відповідальність за порушення Конституції", - додав прем’єр.

Слід відзначити, що депутати від Партії регіонів жваво реагували на гострі запитання європейців виразом своїх облич. Наприклад, Ганна Герман перехилялася збоку вбік, і підпирала голову вказівним пальцем і мізинцем. Вираз обличчя у неї був невдоволений, як і в Раїси Богатирьової.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування