Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко негайно повертається в Україну

Вівторок, 17 квітня 2007, 16:00

Президент Віктор Ющенко скоротить свій робочий візит до Великобританії, раніше запланований як дводенний, і пізно ввечері у вівторок повернеться до України.

Таке рішення прийнято у зв’язку з тим, що спільні заходи президентів України та Польщі, заплановані програмою візиту, будуть завершені у вівторок увечері, повідомляє прес-служба президента.

Як відомо, Ющенко прибув до міста Кардифф для участі у заключній презентації України та Польщі на засіданні Виконкому УЄФА щодо здобуття права приймати фінальну частину Чемпіонату Європи у 2012 році з футболу.

Водночас, у вівторок у Брюсселі Ющенко провів зустріч із головою Європейської комісії Хосе Мануелем Баррозу.

Характеризуючи політичну ситуацію в Україні, він сказав, що "Україна живе демократичним життям".

За словами Ющенка, на виклики, які трапляються на цій дорозі, необхідно знайти правові та політичні рішення. При цьому президент підтвердив свою позицію, що силовий варіант розв’язання кризи неможливий.

"Україна знайде демократичну відповідь на цей виклик", - сказав Ющенко під час спільної прес-конференції після закінчення зустрічі.

За його словами, політичні сторони вже сьогодні наблизилися до компромісів у багатьох питаннях, серед яких – необхідність прийняття закону про опозицію, змін до Закону про Кабінет міністрів, законодавче затвердження положень Універсалу національної єдності, створення єдиної Конституційної комісії.

"Невід’ємним компонентом виходу з кризи є проведення дострокових парламентських виборів", - наголосив він, зазначивши, що "будь-яке рішення Конституційного Суду визнає будь-яка сторона конфлікту".

При цьому, на переконання Ющенка, існує ряд нюансів за межами компетенції КС, які потрібно вирішити політичними методами.

Зі свого боку, Баррозу наголосив, що за умов демократії вихід зі складної політичної ситуації не може бути виключно політичним, а має також базуватися на Конституції. "Але завжди можна знайти гнучке рішення і дійти згоди таких питань саме політичними методами", - сказав він.

"Наше послання до України і українського народу: ми підтримуємо демократію і стабільність в Україні", - зазначив Баррозу, припустивши, що "відносини ЄС з Україною ставатимуть дедалі ближчими, і в недалекому майбутньому всі труднощі будуть вирішені".

Також свою підтримку під час зустрічі у Брюсселі Ющенку висловив голова Європейської народної партії Вілфред Мартенс, зазначивши, що ЄНП уважно стежить за перебігом подій в Україні і готова надати підтримку для забезпечення демократичних змін.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:56
Сили РФ роблять висновки, але ГУР вигадує нові способи уразити російські судна
11:47
Корупція в США та путінська Росія. Оголосили переможців Пулітцерівської премії-2024
11:33
Ринку праці бракує рук, середня зарплата не росте: хто потрібен і скільки платять
11:33
Угорщина побачила "позитивні ознаки" у переговорах з Україною щодо прав меншин
11:32
"Правильно було б не відвідувати": Боррель дав пораду державам ЄС щодо "інавгурації" Путіна
11:30
футболЯрмоленко не планує завершувати кар’єру після Євро-2024
11:21
"Автомагістраль-Південь" завершила будівництво магістрального до Кривого Рогу
11:16
Які документи потрібні для проходження медико-соціальної експертизи? Уряд визначив перелік
11:15
Перший запуск пілотованого корабля Starliner від Boeing відклали через проблеми з носієм
11:14
фотоПісля зниження води Тиса відкриває страшні знахідки: за добу виявили трьох потопельців
Усі новини...
Реклама: