У Ющенка побачили, як Станік сама напросилася в доповідачі

Вівторок, 17 квітня 2007, 16:12

У секретаріаті президента наголошують на порушенні регламенту і закону про Конституційний Суд при визначенні судді-доповідача у справі про конституційність указу президента про розпуск парламенту.

Про це під час брифінгу у вівторок заявив радник президента Микола Полудьоний.

За його словами, 5 квітня суддя Сюзанна Станік сама визвалася взяти справу до розгляду на підставі доручення заступника голови КС Валерія Пшеничного від 3 квітня, хоча в той день голова КС Іван Домбровський був на роботі і саме він мав підписувати таке доручення.

Як відомо, під час розгляду справи в КС у вівторок Пшеничний пояснив представнику президент в КС Володимиру Шаповалу, що розписував доручення на Станік 5 квітня, коли Домбровський був у відпустці.

Водночас Полудьоний наголосив, що на засіданні КС 5 квітня питання про затвердження Станік у якості доповідача не вирішувався, "хоча про це прямо говориться у регламенті".

"5 квітня перший заступник голови КС (Пшеничний), який вже був в.о. голови, без дотримання процедури, яка встановлена регламентом, зібрав засідання КС. На підставі доручення, яке було дано першим заступником третій колегії суддів, Станік сама визвалася взяти цю справу до розгляду", - сказав Полудьоний.

Також, за словами Полудьоного, призначення першого засідання КС з самого початку відбулося з порушенням регламенту.

Це засідання, за словами радника президента, повинно було бути призначене не раніше, ніж на 15 квітня, оскільки від дня вирішення цього питання має пройти не менше 10 днів.

Водночас перше засідання було призначене на 11 квітня, а потім перенесене на 17.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...