Європарламент став на бік Ющенка

Вівторок, 17 квітня 2007, 16:41

Голова Європейського парламенту Ганс-Герт Поттерінг підтримує ідею проведення дострокових парламентських виборів в Україні як механізм врегулювання політичної кризи.

Про це голова Європарламенту заявив у вівторок на спільній прес-конференції з президентом Віктором Ющенком у Брюсселі після завершення їх зустрічі.

"Я думаю, що вибори і є тим необхідним механізмом для того, щоб зрозуміти волю народу", - зазначив він, підкресливши, що Європейський парламент буде підтримувати будь-яке рішення народу.

У цьому контексті голова Європарламенту закликав всіх впливових фігурантів політичного процесу в Україні зробити свій внесок у мирне і правове врегулювання ситуації.

Також Поттерінг заявив, що Європарламент особливо підтримуватиме президента Віктора Ющенка у його намірах врегулювати ситуацію в Україні.

Також Поттерінг повідомив, що Європарламент підтримає кандидатуру Верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Хав’єра Солани в якості посередника для врегулювання політичної ситуації в Україні, якщо таке посередництво знадобиться.

"Якщо дана ситуація вимагає посередництва з боку ЄС, я вважаю, що це має бути високий представник ЄС, а саме Хав'єр Солана, якщо він висловить готовність це зробити. Якщо він зможе це зробити в рамках переговорів з різними чиновниками, то в цій ситуації він буде мати підтримку Європейського парламенту", - сказав він.

УНІАН, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування