Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович почав розвалювати економіку спеціально для президента?

Вівторок, 17 квітня 2007, 17:28

Екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник заявляє про те, що Кабмін свідомо провалює виконання бюджету, починаючи від дня підписання президентом указу про розпуск парламенту.

"За заявами урядовців про недовиконання бюджету стоять свідомі дії, націлені на провал бюджету", – цитує слова Пинзеника прес-служба партії "Реформи і порядок".

"За результатами детального аналізу щоденних надходжень до держбюджету було виявлено кричущі факти – цифра надходження податку на прибуток по деяких областях України виявилась навіть не на позначці "нуль" (тобто, жодної гривні податку до бюджету не сплачено), а зі знаком "мінус", - пояснив екс-міністр.

"Це означає, що з державної казни роздавались кошти для створення штучного невиконання бюджету!", – додав він.

За словами Пинзеника, цей процес почався наступного дня після підписання указу президента про розпуск парламенту.

Так, 3 квітня надходження податку на прибуток по Києву склали "– 108 тис. грн.", 4 квітня по Дніпропетровській області – "– 510 тис. грн.", 4 квітня по Луганській області – "– 2,1 млн. грн.", 6 квітня по Донецькій області – "– 60 млн. грн.", 12 квітня по Луганській області – "– 463 тис. грн.", 13 квітня по Луганській області – "– 1,2 млн. грн.".

Враховуючи те, що ці цифри є різницею між сплаченим податком і грошима, які повертали з бюджету, сума розданих державних коштів є значно більшою.

Це підтверджує і той факт, що станом на 16 квітня 2007 року податку на прибуток надійшло 149 млн. грн., тоді як у минулому році 14 квітня надходження склали 221 млн. грн., зазначається у повідомленні прес-служби.

"Власноруч руйнуючи бюджет, уряд у такий єзуїтський спосіб створює ґрунт для заяв про нібито економічні втрати внаслідок політичної ситуації, бо об'єктивних причин для цього немає", – підкреслив екс-міністр фінансів.

Пинзеник назвав такі дії з боку державних чиновників "неприпустимим саботажем, який загрожує національним інтересам України".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...