Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція пожалілася ПАРЄ на суддю КС Станік

Вівторок, 17 квітня 2007, 18:27

Об'єднана опозиція має намір звернутися до Парламентської асамблеї Ради Європи з листом, в якому висловлює стурбованість з приводу обставин розгляду у Конституційному Суді указу президента про розпуск парламенту.

Про це заявив лідер "Нашої України" В'ячеслав Кириленко під час спільної прес-конференції з Юлією Тимошенко та Юрієм Луценком.

"Ми вважаємо за обов'язок донести до асамблеї свою стурбованість ситуацією, що склалася довкола розгляду указу президента у Конституційному Суді", - зазначив Кириленко.

За його словами, "дієздатність і неупередженість цього органу викликає в українському суспільстві серйозні сумніви".

Кириленко зазначив, що одразу після підписання указу президента про розпуск парламенту "судді КС стали об'єктами різних форм тиску з боку правлячої коаліції і членів уряду".

"Наслідками такого тиску стали, зокрема, заява голови КС Івана Домбровського з проханням про відставку і заява п'ятьох суддів КС про політичний тиск на суд", - пояснив лідер "Нашої України".

Він додав, що занепокоєння також викликає кандидатура судді-доповідача у справі, "близька родичка якої, за твердженням в. о. голови СБУ, на незрозумілих підставах отримала нерухомості та іншого майна на суму близько 12 млн. дол.".

На думку опозиції, зазначив Кириленко, призначення Сюзанни Станік доповідачем у справі відбулося з порушенням процедури.

"Побоювання про свою упередженість підтвердила 17 квітня і сама суддя-доповідач, яка всупереч зверненню президента категорично відмовилася взяти самовідвід на період до з'ясування її причетності до корупційних діянь і законності її призначення", - зазначив лідер "Нашої України".

За його словами, не сприяє довірі до КС і "надумана відмова українським телеканалам здійснювати пряму телетрансляцію слухання справи про конституційність призначення дострокових виборів".

"Просимо ПАРЄ врахувати зазначені обставини під час розгляду і оцінки ситуації в Україні та врахувати те, що дострокові вибори є єдиним ефективним способом виходу з глибокої політичної кризи", - заявив Кириленко.

"Це звернення сьогодні буде офіційно підписано лідерами опозиційних сил і скеровано до ПАРЄ", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування