Президент і прем'єр дали один одному 10 днів

Вівторок, 17 квітня 2007, 19:57
Президент Віктор Ющенко і прем'єр-міністр Віктор Янукович вважають, що в найближчі дні у політичній кризі "необхідно ставити крапку".

Про це у вівторок в інтерв'ю журналістам заявив заступник глави секретаріату президента Олександр Чалий, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, саме такі заяви зробили Ющенко і Янукович у ході їхніх візитів відповідно в Брюсселі і Страсбурзі.

"У двох столицях Європи і президент, і прем'єр-міністр зійшлися в одному: що в найближчі 10 днів у політичній кризі в Україні необхідно ставити крапку", - сказав Чалий.

Він відзначив, що в ході переговорів, Ющенко проінформував їх про пакет пропозицій, які  він направив Януковичу для врегулювання політичної кризи в країні.

Чалий також заявив, що політична ситуація в Україні стабільна, і президент буде здійснювати всі раніше заплановані закордонні візити.

За його словами, найближчим часом планується зустріч із президентом Польщі Лєхом Качиньським у Польщі, присвячена річниці операції "Вісла".

На початку травня планується офіційний візит Ющенка в Італію, потім у Великобританію.

24 травня планується участь президента в зустрічі глав держав - країн Центрально-Європейської Ініціативи.

"На сьогодні, крім поїздки президента до Москви, жоден із закордонних візитів президента не змінювався. Ми все будемо виконувати", - заявив Чалий.

Стосовно візиту президента до Москви, заступник секретаріату відзначив, що дата візиту буде визначена найближчим часом.

Він відзначив, що в ході візиту міністра закордонних справ Арсенія Яценюка до Москви, Україна "одержала позитивний сигнал про те, що необхідно знайти дату, яка б влаштовувала обидві сторони".



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування