Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ГОТОВИЙ ПЕРЕНЕСТИ ВИБОРИ НА ЧЕРВЕНЬ

Вівторок, 17 квітня 2007, 22:14

Президент Віктор Ющенко не виключає призупинення дії свого указу про розпуск Верховної Ради в частині дати проведення позачергових виборів для того, щоб ухвалити низку законопроектів, необхідних для їхнього проведення.

Про це він заявив у вівторок в інтерв'ю журналістам у Кардиффі (Великобританія), повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Там потрібно більш 10 законів напрацювати (для проведення виборів). Ми домовляємося, що я припиняю дію указу в тій частині, що стосується дати виборів. Тоді в рамках цієї конституційної норми - 60 днів (із дня указу про розпуск парламенту), припиняючи дію указу, ми виходимо на те, що потрібно його призупинити, наприклад, на 20 днів. Ми за ці 20 днів проводимо зміни в законодавство, проводимо 3-4 засідання Верховної Ради, прийняли нормативну базу - дія указу відновлюється. Але перед цим ми домовляємося політично, що (дострокові) вибори пройдуть у червні такого-то числа", - сказав він.

"Таким чином, ми в гармонії з Конституцією ухвалюємо рішення", - підкреслив президент.

У свою чергу перший заступник керівника фракції Партії регіонів Василь Кисельов вважає, що парламент готовий ухвалити необхідні закони для проведення в більш пізній термін дострокових парламентських виборів, якщо Конституційний суд визнає конституційним указ про розпуск парламенту.

"Для дострокових виборів необхідна підстава. Якщо Конституційний суд визнає указ конституційним, значить йдемо на вибори і ухвалюємо зміни в бюджет, у виборче законодавство, у положення про складання списків виборців", - сказав він.

За його словами, заявляючи про необхідність ухвалення низки законів для проведення дострокових виборів до Верховної Ради, Ющенко тим самим визнає легітимність Верховної Ради 5-го скликання.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування