Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратура відмила губернатора від тиску за Ющенка

Середа, 18 квітня 2007, 08:19

Прокуратура Полтавської області встановила, що голови райдержадміністрацій Полтавщини підписали заяву про підтримку указу президента щодо дострокового припинення повноважень Верховної Ради без тиску з боку губернатора Валерія Асадчева.

Як повідомили у прес-службі Полтавської облпрокуратури, нещодавно генпрокурор доручив прокурору Полтавської області розслідувати ситуацію із примусом до підписання заяви про підтримку цього указу главами райдержадміністрацій Полтавщини.

"Йшлося про те, що до депутата Верховної Ради Степана Бульби начебто звернулися ті голови РДА області, яких "змушували" підписатися під заявою на підтримку президента", - цитує заяву прес-служби УНІАН.

"За результатами перевірки встановлено, що текст зазначеної заяви підготовлено за ініціативи голови Гадяцької райдержадміністрації. При її підписанні ніякого тиску на голів РДА не чинилося. Це підтверджено і поясненням голови Миргородської райдержадміністрації, який зазначену заяву не підписував", - сказано в заяві.

Про висновки перевірки прокурор області Віктор Войцишен поінформував Бульбу в телефонній розмові.

Як відомо, 4 квітня голови райдержадміністрацій Полтавської області висловили свою підтримку діям президента щодо дострокового припинення повноважень Верховної Ради та з наведення конституційного ладу в державі.

Про це повідомив голова Полтавської обласної державної адміністрації Валерій Асадчев.

Заяву підписали голови 24 райдержадміністрацій Полтавщини, окрім керівника Миргородської РДА.

Згодом депутат Бульба заявив, що заяву голови райдержадміністрацій підписували під тиском з боку керівництва облдержадміністрації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування