Балога відмовився від позову до газети "Сегодня"

Середа, 18 квітня 2007, 10:23

Віктор Балога відмовився від позову до газети "Сегодня" про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації.

Як повідомляє прес-служба глави секретаріату, Балога пішов на цей крок після того, як домігся визнання у суді, що опубліковані у цьому виданні заяви колишнього голови Закарпатської обласної державної адміністрації Івана Різака є "абсолютно наклепницькими".

Рішення про це виніс Солом’янський районний суд Києва і зобов’язав газету спростувати неправдиві відомості. "Сегодня" оскаржила цей вердикт, однак Балога визнав доцільним відмовитися від свого позову, відповідна заява вже надіслана в Апеляційний суд Києва.

Головним мотивом такого рішення Балога назвав те, що "брехливість і абсурдність закидів Різака підтверджено в судовому порядку.

Балога відзначив, що позивався до суду як громадянин, а не як глава секретаріату президента.

"Тому спроби деяких засобів масової інформації представити цю справу як процес посадовця проти ЗМІ вважає некоректними, адже йшлося про нього самого, а не про державні структури, якими він керував чи керує", - йдеться в повідомленні.

"Так само позов жодним чином не обмежував свободу журналістської діяльності, адже Балога не вимагав санкцій проти газети, а лише наполягав на спростуванні брехні", - зазначає прес-служба.

"Свобода слова має передбачати і ретельність в оприлюдненні цього самого слова. Зрештою, будь-яке видання, телеканал чи радіостанція сама вирішує, що і як публікувати чи видавати в ефір. Головне, щоб не були порушені закони і не паплюжилася людська гідність", – наголосив Балога.

Він висловив жаль, що "Сегодня" стало рупором для людини з небездоганною репутацією, яка використала популярне видання для дешевої самореклами та облудних сентенцій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування