Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У США розслідують газові "оборудки" Бойка?

Середа, 18 квітня 2007, 10:56

Американська газета "Вол Стріт Джорнел" пише про те, що Міністерство юстиції США веде своє розслідування щодо сумнівних енергетичних оборудок між Росією та Україною у 2004-2006 роках.

Як повідомляє Радіо "Свобода", центральною постаттю розслідування є російський бізнесмен українського походження Семен Могилевич, якого в США підозрюють у відмиванні грошей та рекеті, а у ФБР називають "одним із найвпливовіших людей у світі організованої злочинності Росії".

Водночас, видання зазначає, що Мін'юст США найбільше цікавлять саме люди, які можуть мати причетність до згаданих газових оборудок і Могилевича.

"Наприклад, нинішній міністр палива та енергетики України Юрій Бойко, який найняв карибську фірму "Аннекс Голдінґс", за партійні нібито гроші у сумі майже 100 тисяч доларів, щоб та допомогла організувати зустрічі з впливовими республіканцями у Вашингтоні", - переповідає Радіо "Свобода".

На думку американського видання, найцікавіше те, що "корпоративні звіти фірми "Аннекс Голдінґс" свідчать, що й вона отримувала свою частку із газових оборудок".

"Вол Стріт Джорнел" пише, що Міністерство юстиції США цікавить, чи є якийсь зв’язок між Бойком, "головним архітектором газових угод між Росією і Україною", та "клієнтом-мафіозі пана Сешенса (колишній директор ФБР, представник інтересів Могилевича)".

Автори статті зазначають, що "інтереси розшукуваного ФБР росіянина Семена Могилевича представляє в Америці не хто-небудь, а колишній директор ФБР і донедавна запеклий борець із російською мафією Вільям Сешнс".

"У такому лобіюванні впливовими американцями інтересів багатих людей і політиків з теренів колишнього СРСР немає нічого нового, бо задіяні великі гроші", - зазначає видання, нагадуючи, що Ринату Ахметову та прем’єру Віктору Януковичу давав консультації колишній радник кандидата у президенти США Боба Доула Пол Манфорт, а також спонсор Брюс Джексон.

За даними джерел американського видання, Сешенс нещодавно "запропонував своїм колишнім колегам з американського уряду несподіваний варіант: щоб розв‘язати свої проблеми з правосуддям, Могилевич готовий передати американській владі дані про ісламістських терористів", передає "Радіо "Свобода".

За даними осіб, наближених до справи, прокуратура відкинула таку пропозицію. "Вол Стріт Джорнел" наголошує, що і представники Могилевича, і Мін'юст США відмовилися давати коментарі з цього приводу.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування