У Януковича побачили під КС людей з кримінальною зовнішністю

Середа, 18 квітня 2007, 12:14

Представник суб’єктів подання до Конституційного Суду щодо указу президента про розпуск парламенту член Партії регіонів Юрій Мірошниченко вважає події навколо КС в середу тиском на нього.

Про це він заявив у КС під час перерви у засіданні, висловивши переконання, що такі дії підпадають під статтю Кримінального кодексу і винні будуть нести покарання.

За словами Мірошниченка, серед тих, хто перешкоджав суддям і учасникам процесу потрапити до приміщення КС, були не лише депутати, "але й люди з кримінальною зовнішністю".

Реклама:

На його думку, мета таких дій - завадити роботі суду і не дати йому можливості ухвалити рішення у справі.

"У цьому контексті ми розуміємо, що наші опоненти не впевнені у своїй правові позиції, а тому вдаються до відвертого тиску, шантажу і залякування", - сказав депутат.

Також він зазначив, що за перешкоджання діяльності державного органу, яким є КС, наступає кримінальна відповідальність аж до позбавлення волі.

ВІДЕО ДНЯ

Відповідаючи на питання, який сенс відкривати кримінальні справи щодо народних депутатів, які мають недоторканність, Мірошниченко сказав, що "були приклади, коли депутати вже після завершення каденції були притягнуті до відповідальності".

Також він не виключає можливості позбавлення депутатів, причетних до подій у КС, депутатської недоторканності.

"Теоретично це можливо, але це залежить від Верховної Ради", - сказав депутат.

На питання, звідки навколо КС з’явився "Беркут", Мірошниченко висловив припущення, що "зі стін КС було запропоновано навести порядок".

На уточнююче запитання, ким це було зроблено, Мірошниченко сказав: "Не знаю".

Водночас він категорично спростував інформацію про те, що начебто біля КС правоохоронці застосували силу до депутатів.

За його словами, "правоохоронці виконували свою роботу" і намагалися забезпечити вільний доступ суддів і учасників процесу до приміщення суду.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування