Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Цушка стверджують, що нікого і пальцем не чіпали

Середа, 18 квітня 2007, 12:17

Міністерство внутрішніх справ заявляє, що міліція не застосовувала заходи фізичного впливу щодо присутніх біля будівлі Конституційного Суду у середу зранку.

Про це йдеться у повідомленні департаменту по зв'язках з громадськістю МВС.

"Сьогодні окремі Інтернет-видання розповсюдили повідомлення про те, що працівники міліції, які охороняють громадський порядок біля будівлі КС, начебто вдавалися до незаконних дій стосовно суддів КС та присутніх біля приміщення народних депутатів".

За їх інформацією, біля будівлі КС зібралися "близько 4 тисяч прихильників парламентсько-урядової коаліції і майже стільки ж – прихильників опозиції, серед яких перебувало чимало народних депутатів".

"Концентрація такої кількості людей на непристосованій для цього території призвела до тисняви та локальних конфліктів між присутніми", - зауважують у МВС.

"При цьому виникли перепони для проходження до будівлі окремих суддів Конституційного Суду та акредитованих на його засідання журналістів", - додається у повідомленні.

"Зважаючи на це, працівники міліції утворили "живий коридор" між групами прихильників різних політичних сил, що сприяло проходженню суддів та журналістів до місця своєї роботи, а також недопущенню сутичок між політичними опонентами", - заявляють у МВС.

"При цьому заходи фізичного впливу щодо присутніх біля будівлі Конституційного Суду міліцією не застосовувалися", - додається у повідомленні.

За інформацією МВС, "на момент початку засідання суду ситуація біля згаданої будівлі стабілізувалася".

"Працівники міліції продовжують нести службу з охорони громадського порядку біля приміщення Конституційного Суду, де станом на 12.00 перебувають близько 12 тисяч громадян, в усталеному режимі", - додають у міністерстві.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування