Гайдук попросив Януковича справді поборотися з корупцією

Середа, 18 квітня 2007, 12:43

Секретар РНБОУ Віталій Гайдук вітає заяви прем’єр-міністра Віктора Януковича щодо подолання корупції, виголошені на засіданні ПАРЄ.

"Ми вітаємо, що уряд України нарешті вголос та на міжнародному рівні визнав подолання корупції "пріоритетом своєї діяльності", – заявив секретар РНБО, повідомляє прес-служба президента.

Він висловив сподівання, що Кабінет міністрів не обмежиться словами та в повному обсязі підтримає ініціативи президента щодо подолання корупції та утвердження незалежної судової влади в Україні.

Секретар РНБОУ підкреслив, що досі уряд не демонстрував рішучих кроків у цьому напрямку.

"Кабінет міністрів зволікає зі схваленням плану дій з реалізації Концепції протидії корупції, затвердженої президентом ще у вересні 2006 року. У лютому ц.р. з ініціативи Уряду було фактично зірване засідання РНБОУ, на якому мали бути розглянуті невідкладні антикорупційні заходи", – зазначив Гайдук.

Він нагадав, що ще у вересні 2006 року президент вніс до парламенту пакет антикорупційних законопроектів як невідкладних, який передбачав встановлення реальних бар’єрів на шляху хабарництва, руйнацію корупційних схем та початок послідовної та системної боротьби із корупцією.

Але проурядова коаліція заховала президентський пакет антикорупційних ініціатив "у довгу шухляду", демонструючи тим самим ставлення до проблем корупції як до другорядної.

"Виходячи з цього, є підстави стверджувати про блокування урядом і коаліцією реальної боротьби з корупцією", – заявив Віталій Гайдук.

Натомість, підкреслив він, проурядова коаліція докладала надзвичайних зусиль для боротьби за владу та формування конституційної більшості у парламенті, "дарма, що це робилося у антиконституційний спосіб, із застосуванням методів, що у всьому світі відомі як "політична корупція".

"Президент переконаний, що кожен згаяний день у подоланні корупції занадто дорого коштує для країни та суспільства", – наголосив секретар РНБОУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...