Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович "мутить" з перенесенням виборів і хоче екстрене засідання

Середа, 18 квітня 2007, 14:23

Прем'єр-міністр Віктор Янукович ініціює проведення екстреного засідання Кабінету міністрів найближчим часом, на якому уряд, ймовірно, заслухає представників правоохоронних органів.

Про це він сказав, відкриваючи засідання уряду в середу.

За словами Януковича, на цьому засіданні уряд, ймовірно, заслухає представників правоохоронних органів "про те, що відбувається в країні, як забезпечуються права людини і норми демократії".

"Хоча ми і працюємо в робочому режимі, але я бачу, що цього не достатньо", - зауважив він.

Водночас прем'єр нагадав правоохоронцям про недопустимість втручання у розв'язання політичних конфліктів.

"Не можна давати ніяких вказівок, кого затримувати, на кого відкривати кримінальні справи, на кого не відкривати, і ми ніколи цього не будемо робити", - заявив Янукович.

Він також наголосив, що недопустимим є будь-який силовий розвиток подій. "Не можна сьогодні такі питання вирішувати через правоохоронні органи, тиском або через вулиці і майдани", - зазначив прем'єр.

При виході з засідання Кабміну, відповідаючи на питання журналістів, Янукович повідомив, що екстрене засідання Кабміну готує віце-прем'єр Володимир Радченко, але він не зміг сказати, коли саме відбудеться таке засідання.

Також Янукович "не готовий сказати, чи розглядатимуться на ньому якісь кадрові питання".

На питання, поставлене двічі, чи погоджується він з президентом, який готовий перенести дострокові вибори на червень, Янукович прямої відповіді не дав.

"Можливості для діалогу і пошуку компромісу ще не вичерпані. Знайти компромісне рішення можна до рішення КС. Дуже добре, що КС почав роботу у повному складі", - додав прем'єр.

Пізніше віце-прем'єр Радченко повідомив, що екстренне засідання Кабімну має відбутися наступного тижня, але не уточнив у який саме день.

За його словами, на засіданні будуть обговорюватися питання координації діяльності правоохоронних органів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування