ПАРЄ підготувала план порятунку України

Середа, 18 квітня 2007, 14:50

Парламентська асамблея Ради Європи розробила проект резолюції під назвою "Функціонування демократичних інституцій в Україні", в якому представлені рекомендації владі України по виходу з політичної кризи.

ПАРЄ рекомендує українським органам відновити проект реформування Конституції в тісному співробітництві з Венеціанською комісією, схвалити і ввести в дію без подальшого зволікання закони про регламент Верховної Ради і про парламентські тимчасові спеціальні і слідчі комісії.

Також пропонується ввести в дію закони про центральні органи виконавчої влади, про опозицію, про референдум і привести закон про Кабмін у відповідність з Конституцією з урахуванням відповідних європейських стандартів і висновків Венеціанської комісії.

ПАРЄ також пропонує внести зміни в закон про вибори народних депутатів для того, щоб поліпшити процедуру організації дострокових виборів у випадку розпуску парламенту, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Також пропонується передбачити зміни системи виборів у Верховну Раду, наприклад, шляхом введення відкритих партійних списків, у яких виборці зможуть вказувати свої уподобання щодо конкретних кандидатів, включених до партійного списку, а також шляхом поділу країни на різні виборчі округи.

Також рекомендується провести реформування судової системи на підставі концепції удосконалення судочинства з урахуванням нещодавніх висновків Венеціанської комісії.

Крім того, ПАРЄ рекомендує почати реформу системи кримінального права і правоохоронних органів і почати активні законодавчі і практичні заходи для подолання усіх форм корупції, включаючи політичну.

Асамблея упевнена, що для того, щоб ефективно впровадити зазначені вище рекомендації всі сторони конфлікту повинні взяти участь у відкритому і конструктивному діалозі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News