ГЕНПРОКУРАТУРА ПОРУШИЛА СПРАВУ ЗА ВТРУЧАННЯ У ДІЯЛЬНІСТЬ СТАНІК

Середа, 18 квітня 2007, 15:36

Слідче управління Генеральної прокуратури порушило кримінальну справу за фактом втручання у діяльність суддів Конституційного Суду.

Про це повідомили УНІАН у прес-службі Генеральної прокуратури

Справу порушено у тому числі й за втручання в діяльність судді-доповідача Сюзанни Станік при розгляді по суті справи за поданням про конституційність указу президента про дострокове припинення повноважень парламенту.

Справу порушено за частиною 1 статті 376 Кримінального кодексу та прийнято до провадження слідчим Генеральної прокуратури.

Ст. 376. переслідує втручання в діяльність судді з метою перешкодити виконанню ним службових обов`язків або добитися винесення неправосудного рішення.

За даними прес-служби, кримінальну справу було порушено після перевірки Генпрокуратурою низки фактів.

Зокрема, ГПУ встановила, що "з метою перешкодити виконанню суддями КС обов’язків" в Інтернет-виданнях, а також у ЗМІ розповсюджується інформація, яка не відповідає дійсності, є неправдивою та дискредитує суддю-доповідача у цій справі Cюзанну Станік.

При цьому прес-служба нагадала інформацію про нібито незаконне отримання Станік квартири вартістю 2 млн. доларів.

За цим фактом Генеральною прокуратурою проведено перевірку, в порушенні кримінальної справи відмовлено за відсутністю події злочину, оскільки з’ясовано, що квартира була отримана внаслідок договору дарування від близької родички у відповідності до вимог чинного законодавства.

Крім того, як зазначають в Генпрокуратурі, на брифінгу в СБУ була оприлюднена інформація про отримання близьким родичем Станік нерухомих об’єктів. Ця інформація в подальшому була розповсюджена в засобах масової інформації "з метою впливу на свідомість суддів Конституційного Суду України при розгляді ними справи по суті", йдеться у повідомленні ГПУ.


 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування