Богатирьова вимагає від Ющенка втихомирити свого радника

Середа, 18 квітня 2007, 16:07

Президент Віктор Ющенко повинен зробити висновки про професійну придатність свого радника Миколи Полудьонного і спростувати всі його твердження про порушення регламенту Конституційним Судом.

Таку думку висловила координатор парламентської більшості, лідер фракції Партії регіонів Раїса Богатирьова, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, що Віктор Ющенко як президент країни повинен зробити висновки щодо професіоналізму свого радника і розглянути мотиви, чому радник робить такі рекомендації", - відзначила Богатирьова.

"Мені здається, що Полудьонний діє несумлінно і непрофесійно, даючи такі рекомендації і роблячи такі заяви", - додала вона.

На думку Богатирьової, Ющенко повинен спростувати те, що сказав Полудьонний. "В іншому випадку, нічого спільного з демократією і правом позиція президента мати не буде", - сказала вона в середу в Страсбурзі.

"За такими, начебто б необразливими, заявами ховається бажання в будь-якій формі наблизити Конституційний Суд до ситуації, коли він змушений буде зробити заяву про те, що тиск дійшов до такої межі, що працювати далі неможливо", - заявила Богатирьова.

"Ми вважаємо це неправомірним, небезпечним і закликаємо президента зробити відповідні висновки", - додала вона.

Коментуючи звернення опозиції до ПАРЄ з проханням узяти до уваги ситуацію з КС, Богатирьова висловила впевненість, що воно не буде мати впливу на хід обговорення українського питання в ПАРЄ у четвер.

Вона вважає, що проект резолюції ПАРЄ, який перебуває в стадії обговорення, "може змінитися радикальним чином".

"Важливо відзначити, і цю позицію ми підтримуємо, що документ є політично нейтральним і не містить яких-небудь положень, які б свідчили про те, що ПАРЄ підтримує ту або іншу політичну силу. Це - дуже важливо", - відзначила Богатирьова.

У зв'язку з цим вона висловила впевненість, що така позиція буде збережена і під час розгляду українського питання в четвер.

Лідер парламентської більшості ще раз відзначила, що те, що відбувається навколо Конституційного Суду, є "неприкритим тиском".

Крім того, вона повідомила, що виступ у ПАРЄ в середу прем'єр-міністра Віктора Януковича "розставив акценти на подіях і на оцінках, які звучать останнім часом як в Україні, так і за її межами".

За словами Богатирьової, "виступ прем'єр-міністра зустріли дуже добре... і багато політичних груп підтримали".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...