Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура підвісила брата Балоги через Мерседес, перегнаний 9 років тому

Середа, 18 квітня 2007, 16:31

Генеральною прокуратурою порушено кримінальну справу за фактом контрабандного переміщення Павлом Балогою легкового автомобіля Мерседес Бенц 320 через митний кордон України.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Згідно з повідомленням переміщення відбулося "з приховуванням від митного контролю, тобто за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 201 Кримінального кодексу України".

Як було встановлено перевіркою прокуратури, цей автомобіль ввезено 13 серпня 1998 року з Угорщини через митний пост "Тиса" Чопської митниці.

"При цьому митним органам було пред’явлено документи, які містили неправдиві дані щодо вартості автомобіля, яка занижена до 9200 доларів США, хоча, як встановила експертиза, справжня вартість цього автомобіля перевищує 260 тис. грн.", - повідомляє прес-служба ГПУ.

"Цікавим є те, що документи, які підтверджують факт контрабанди, а саме оригінали декларації форми МД-7, контракт, інвойс тощо було виявлено у гаражі одного з гаражно-будівельних кооперативів м. Києва", - зазначає вона.

ГПУ з’ясувала, що ці матеріали виділялися з кримінальної справи на підставі рішення начальника 1-го відділу слідчого управління СБУ Миколи Герасименка для начебто долучення до матеріалів іншої кримінальної справи.

Однак насправді вони нікуди не долучалися, а зберігалися у гаражі саме з метою приховування тяжкого злочину.

З огляду на це, Генпрокуратурою порушено кримінальну справу стосовно цього працівника СБУ за зловживання ним своїм службовим становищем, внаслідок чого "заподіяно істотну шкоду державним інтересам, яка виразилася у підриві авторитету Служби безпеки України, за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 статті 364 Кримінального кодексу".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...