Коаліція не реагує на блеф опозиції і не відпустить її з Ради

Середа, 18 квітня 2007, 18:21

Представники коаліції переконані, що складення повноважень депутатами "Нашої України" та БЮТ є "блефом", який не завадить роботі Ради.

Про це заявив член фракції Компартії Валентин Матвєєв на прес-конференції у середу, повідомляє 5 канал.

Він нагадав, що тільки в компетенції Верховної Ради вирішувати: чи задовольняти заяви депутатів про дострокове складання повноважень.

За словами Матвєєва, процедура складання повноважень передбачає написання заяви особисто кожним з депутатів. Після чого ця заява розглядається регламентним комітетом та на засіданні Верховної Ради.

"І це вже справа Верховної Ради визначатися, чи прийме вона таку заяву до відома і задовольнить її чи ні", - відзначив Матвєєв.

Він також нагадав, що ЦВК замість цих 120 депутатів призначить нових за списком партії.

У той же час заступник міністра Кабінету Міністрів Олена Лукаш вважає, що відмова опозиційних депутатів Верховної Ради від своїх повноважень є визнанням ними легітимності Ради.

Про це Лукаш повідомила журналістам у будинку Конституційного Суду в середу.

"У такий спосіб вони визнали діяльність Верховної Ради, тому що заяви вони пишуть на голову парламенту - це фактично визнання роботи Верховної Ради", - заявила Лукаш.

За її словами, Рада може задовольнити або не задовольнити такі подання.

"Два з них Рада може задовольнити, десять - ні; п'ять з них може задовольнити, шість - ні. Тобто це право депутатів, право більшості вирішувати таке питання", - відзначила Лукаш.

При цьому вона також повідомила, що в такий спосіб депутати намагаються дезорганізувати роботу парламенту.

, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування