Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Богатирьова не вірить в депутатський суїцид опозиції

Середа, 18 квітня 2007, 19:20

Лідер фракції Партії регіонів Раїса Богатирьова не вірить, що опозиційні депутати складуть повноваження.

"Всередині "Нашої України" та блоку Тимошенко є принципові розбіжності щодо тактики, яку їм запропонували лідери", - сказала Богатирьова журналістам у Страсбурзі, де вона перебуває як делегат ПАРЄ.

"У них немає 150 голосів (необхідних, щоб поставити під сумнів легітимність парламенту). Якби були, вони б це зробили, а не тільки заявляли", - додала Богатирьова.

Вона розповіла, що в середу вранці брала участь у зустрічі української делегації з комісаром Ради Європи з прав людини Томасом Хаммарбергом.

"Для комісара було дуже дивно дізнатися, що в Києві опозиція не тільки морально тисне на Конституційний Суд, але і фізично перешкоджає суддям. Він дослівно сказав: все повинно бути в межах верховенства права, ніхто не повинен перешкоджати роботі суддів", - розповіла Богатирьова.

"По-суті опозиція вдалася до екстремістських дій на території Конституційного Суду. Президент Ющенко має відкликати свою політичну силу з-під стін КС", - додала Богатирьова.

Вона додала, що без міжнародних посередників вийти з кризи неможливо.

"Сьогодні стало зрозуміло, що внутрішніми силами неможливо вирішити цю проблему. Жодним іншим способом, окрім як за участі міжнародних посередників, опозицію неможливо посадити за стіл переговорів", - сказала Богатирьова.

За словами Богатирьової, Ющенко самоусунувся від того, щоб зіграти роль посередника між опозицією та коаліцією.

"Сьогодні Ющенко представляє опозицію", - сказала Богатирьова.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування