Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиції, щоб піти, Рада не потрібна

Середа, 18 квітня 2007, 19:40

У випадку виходу депутата із фракції, його повноваження припиняє керівний партійний орган.

Про це заявив представник президента в парламенті Роман Зварич, коментуючи заяви опозиційних депутатів про вихід з фракції та складання повноважень, повідомляє прес-служба "Нашої України".

"Конституція встановлює (зокрема в частині 6 статті 81), що у випадку виходу депутата із фракції, котра була створена на основі партії або блоку, що переміг на парламентських виборах, вищий керівний орган цього блоку або партії має право достроково припинити повноваження такого народного депутата", - наголосив Зварич.

Він наголосив, що "на відміну від процедури, коли народний депутат за власною ініціативою складає свої повноваження, такий крок народного депутата і згодом рішення відповідного керівного органу партії чи блоку не вимагає підтвердження окремим рішенням Верховної Ради".

"Тому таке рішення вступає в силу з моменту його ухвалення", - заявив Зварич.

Він також повідомив, що "існує ще одна норма, визначена частиною другою статті 82 Конституції України ( тлумачення цієї диспозиції, до речі, міститься в рішенні КС від 17 жовтня 2002 року), в якій сказано, що у випадку, якщо склад парламенту буде нараховувати менше 2/3 від його конституційного складу, Верховна Рада втрачає свою повноважність".

"Втрата повноважності" – це пряма цитата із згаданого мною рішення КС, і вона міститься не в мотивувальній частині а у постановчій, резолютивній частині самого рішення. Тому у таких випадках Верховна Рада України не може вважатися правочинною, тобто такою, яка вповноважена приймати якісь рішення, - зауважив представник президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...