Міліція побудувала біля КС загорожу зі щитів

Середа, 18 квітня 2007, 21:54

Співробітники Міністерства внутрішніх справ загородили будинок Конституційного суду по всьому периметру металевими щитами.

Про це повідомляє кореспондент Ліги.

Причому прихильники Партії регіонів, що пікетують будинок з боку вулиць Жилянської і Горького, виявилися усередині загородження.

Співробітники МВС у бесіді з журналістами пояснили, що встановлення щитів не носить каральний характер. Щити встановлені для того, щоб представники різних політичних таборів "не зіштовхнулися гарячими головами".

Представників інших політичних сил, крім Партії регіонів, біля будинку КСУ не спостерігається

Станом на 9 годин вечора під будинком Конституційного Суду знаходилося близько тисячі прихильників Партії регіонів. Усі вони стоять під прапорами союзу молоді Партії регіонів і іти зі своїх позицій не мають наміру.

Як відомо вранці біля будинку Конституційного Суду виникла сутичка. У будинок суду не пускали не тільки журналістів, але й суддів та народних депутатів.

Генпрокуратура порушила кримінальну справу про втручання в діяльність КС.

У той же час заступник міністра внутрішніх справ Василь Мармазов в ефірі 5 каналу кваліфікував дії депутатів від опозиції в середу під КС як порушення громадського порядку.

У той же час, за його словами, основні дії там чинили люди, що представлялися помічниками народних депутатів.

"У той же час, з кадрів, показаних вами, ми бачимо, що депутати брали участь у штовханині поблизу воріт КС, перешкоджаючи проходженню суддів КС на роботу", - відзначив він.

При цьому Мармазов підкреслив, що міліція контролювала ситуацію, поки молоді люди не заблокували вхід.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування