Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Оточений КС почав засідання. Суддів провели "під конвоєм"

Четвер, 19 квітня 2007, 09:39

Конституційний Суд почав чергове засідання у справі щодо конституційності указу президента про розпуск Верховної Ради.

Засідання, як і планувалося, відкрилося в 9.30 ранку і проходить у відкритому режимі. На засіданні присутні всі 18 суддів КС, у тому числі суддя-доповідач у справі Сюзанна Станік.

Очікується, що суд у четвер продовжить заслуховувати відповіді на питання суддів представника президента в КС Володимира Шаповала.

Поки що відсутні постійний представник Верховної Ради Анатолій Селіванов, а також представник секретаріату президента Ростислав Солодкий. На даний момент судді обговорюють можливість проведення засідання поза їхньою присутністю.

Водночас, як повідомляє "Інтерфакс-Україна", біля будинку КС зранку мітингують понад 15 тисяч прихильників протилежних політичних таборів.

Вздовж паркану, що оточує будинок КС по вулиці Жилянській, а також на перетині Жилянської і вулиці Горького зібралося близько 5 тисяч прихильників коаліції, що вимагають визнання судом неконституційності указу про розпуск парламенту.

Їхні опоненти розташувалися на протилежній стороні вулиць - близько 10 тисяч прихильників розпуску парламенту і дострокових виборів.

Їх розділяє кордон міліції - близько 40 співробітників "Беркуту" та міліціонерів. Між опонентами металевий паркан.

Ще одна група прихильників коаліції знаходиться неподалік від КС по вулиці Горького. Тут більш 1 тисячі осіб.

Сам будинок КС оточили два кордони міліції - вони забезпечують прохід у будівлю суддів, працівників суду, журналістів, депутатів.

Конфліктних ситуацій, за даними міліції, поки немає.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування