Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада сподівається, що її проблеми вирішить ПАРЄ

Четвер, 19 квітня 2007, 10:26

Верховна Рада сподівається, що резолюція Парламентської Асамблеї Ради Європи стосовно врегулювання політичної кризи в Україні унеможливить подальший тиск окремих політичних сил на Конституційний Суд.

Про це йдеться у постанові про звернення Верховної Ради до ПАРЄ, за яку в цілому проголосували 252 депутати.

У зверненні нагадується, що Верховна Рада підтвердила готовність погодитися з будь-яким рішенням Конституційного Суду і водночас застерегла проти будь-яких спроб тиску на нього.

У постанові звертається увага на те, що президент Віктор Ющенко "публічно проводить зустріч із суддями цього суду, нав'язуючи їм своє бачення ситуації".

"На жаль, цим форми тиску на Конституційний Суд не обмежилися. Президент дійшов до погроз суддям, яких же сам призначив, достроковим припиненням їх повноважень, що, очевидно, є таким же правовим свавіллям, як і дострокове припинення повноважень парламенту", - додає Верховна Рада.

На її переконання, "об'єктом шантажу з боку керованих президентом спецслужб стала суддя-доповідач у справі щодо перевірки конституційності указу президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради п'ятого скликання".

Верховна Рада нагадала, що раніше залишила за собою право "звернутися за допомогою до міжнародних посередників, міжнародних організацій, країн - гарантів суверенітету України в урегулюванні політичної ситуації в нашій державі на основі загальновизнаних у світі принципів побудови демократичного суспільства".

"Нині цей момент настав", - наголошується у зверненні і додається, що "на цей час у ПАРЄ відбуваються слухання з питання політичної кризи в Україні".

"Депутати Верховної Ради переконані, що їхні колеги в Парламентській Асамблеї повинні мати більш повну уяву про перебіг останніх подій навколо роботи Конституційного Суду", - зазначається у постанові.

"Сподіваємося, що з урахуванням цього, властива усім попереднім резолюціям ПАРЄ виваженість і правова довершеність стануть серцевиною її рішення стосовно врегулювання політичної кризи в Україні, яке, сподіваємось, унеможливить подальший тиск окремих політичних сил на Конституційний Суд", - додається у зверненні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...