У Медведька відбілили Станік і будуть її захищати

Четвер, 19 квітня 2007, 11:07

Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу через тиск на суддів Конституційного Суду та заявляє, що інформація про отримання суддею Сюзаною Станік хабара є фальсифікованою.

Про це в четвер з парламентської трибуни повідомив в.о. генпрокурора Віктор Пшонка.

Він повідомив, що до Генпрокуратури надійшла заява від судді-доповідача у справі про конституційність указу президента про розпуск парламенту Сюзанни Станік з проханням дати правову оцінку відомостям про неї та членів її родини.

"Проведеною перевіркою встановлено, що оприлюднена інформація щодо незаконного набуття Станік прав власності на житлове приміщення, а також отримання хабара від заступника міністра Кабміну Лукаш є сфальсифікованою, тобто свого підтвердження не знайшла", - заявив Пшонка.

Він також повідомив, що прийняте процесуальне рішення про відмову у порушенні відповідної кримінальної справи.

Водночас, за його словами, під час перевірки враховані обставини, що свідчать про дії з метою перешкоджання роботі суддям КС. Такими діями він назвав публічне звернення 5 суддів КС про тиск на них, оприлюднення на брифінгу керівництва СБУ "недостовірної інформації про нібито незаконне отримання Станік нерухомого майна".

"Ознайомленням із зібраними СБУ матеріалами встановлено, що вони не містять будь-яких об’єктивних даних про отримання Станік хабара або вчинення нею інших корупційних дій, тому зазначені матеріали витребувані до ГПУ".

"За наявності достатніх приводів і підстав 18 квітня ГПУ порушено кримінальну справу за ознаками кримінального злочину - втручання в діяльність судових органів", - зазначив Пшонка.

Він також повідомив, що у зв'язку з блокуванням КС в середу Генпрокуратура порушила кримінальну справу за ознаками злочину захоплення державної будівлі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування