Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко і "Нашу Україну" просять з'їхатися на біс

Четвер, 19 квітня 2007, 11:33

Комітет виборців України висловлює занепокоєння непрозорим процесом висування кандидатів у народні депутати.

"Протягом першої половини квітня 2007 року пройшли з'їзди кількох політичних партій, де були висунуті кандидати в народні депутати", - зазначається у повідомленні прес-служби КВУ.

Зокрема, за інформацією КВУ, відбулися обласні конференції та з'їзди наступних партій: НСНУ, ВО "Батьківщина", УСДП, ПРП, УНП, ХДС, "Вперед, Україна!", НРУ.

За повідомленням прес-служби, КВУ здійснив моніторинг обласних конференцій та з'їздів, "хоч і усвідомлював, що проведення цих заходів носить скоріше політичний, а не юридично-правовий характер".

"У той же час КВУ відмічав, що в багатьох випадках обласні конференції всіх без винятку партій проводилися кулуарно і непрозоро, а окремі конференції взагалі проводилися "на папері", - зазначається у повідомленні.

"Часто незрозумілим був принцип делегування представників регіонів на з'їзди, не враховувалася думка низових ланок політичних партій", - пояснюють у комітеті.

У КВУ викликає занепокоєння "недемократичний підхід до проведення з'їздів і формування партійних списків", "хоча з'їзди проводилися в умовах форс-мажору і складної суспільно-політичної ситуації, а самі партійні лідери усвідомлювали, що 27 травня вибори не відбудуться".

"У разі, якщо позачергові парламентські вибори відбудуться у більш пізній термін, КВУ закликає політичні партії повернутися до процесу висунення кандидатів з дотримання всіх формальних процедур, в умовах відкритості та гласності та врахуванням думок рядових членів партій", - зазначається у повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування