Ющенко залишиться без свого представника в КС

Четвер, 19 квітня 2007, 11:55

Представник президента в Конституційному Суді Володимир Шаповал заявляє про намір подати у відставку з цієї посади по закінченні розгляду Конституційним Судом справи по указу президента про розпуск парламенту.

Про це Шаповал заявив в інтерв'ю журналістам у четвер у Києві в 30-хвилинній перерві засідання КС у справі про відповідність Конституції України указу президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради 5-го скликання.

"Я можу вам сказати, що після цієї справи я звільняюся з посади представника президента в Конституційному Суді", - заявив він.

Про причини такого свого кроку Шаповал пообіцяв розповісти на прес-конференції після завершення розгляду Конституційним Судом подання щодо конституційності указу президента про розпуск парламенту.

Під час ранкового засідання судді КС задавали питання представнику президента в КС Володимиру Шаповалу.

Відповідаючи на питання судді КС В'ячеслава Джунь про те, які ризики існують для Конституції у зв'язку з указом президента про розпуск парламенту, Шаповал підкреслив, що не потрібно розцінювати указ як спосіб конституційних ризиків.

За його словами, указ був обумовлений порушенням принципу суверенітету, парламентаризму, стримування і противаги.

На питання судді Марії Маркуш про те, чи досить обґрунтований указ, представник президента в КС сказав: "Такий розвиток подій був реальною передумовою до узурпації влади".

"Якби все відбувалося чисто в юридичних процедурах, то і проблем не було б", - сказав він.

Крім того, суддя Валерій Пшеничний уточнив у Шаповала, чи брав він участь у підготовці указу, на що представник президента в КС зазначив, що він прочитав указ уже після його підписання.

Разом з тим він підкреслив, що при підготовці цього указу з ним радилися.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News