"Наша Україна" вигнала "перебіжчиків" і обнулила список

Четвер, 19 квітня 2007, 11:59

Міжпартійний з'їзд блоку "Наша Україна" прийняв рішення про виключення зі складу блоку Партії підприємців та промисловців України.

За таке рішення проголосувало 248 делегатів з'їзду, проти – 1, повідомляє прес-служба "Нашої України".

Таке рішення було прийнято "керуючись законом про політичні партії України, зважаючи на власне рішення ПППУ про перехід до складу коаліції, у зв'язку з порушенням принципів та програмних засад блоку "Наша Україна" та відповідно угоди про створення блоку "Наша Україна", зазначається у рішенні з'їзду.

Також з'їзд вніс відповідні зміни до угоди про створення блоку "Наша Україна". Рішення набуло чинності з дня його прийняття.

За словами доповідача по питанню виключення кандидатів у народні депутати зі списку виборчого блоку "Наша Україна" Романа Зварича, "відповідно до закону про вибори народних депутатів суб'єкт виборчого процесу, який має свою фракцію у парламенті, має право вилучати кандидатів, які знаходяться в його списку, і які відповідно до рішення ЦВК вважаються такими, що не були обраними народними депутатами".

"У таких випадках блок або партія повідомляють ЦВК протягом 5 днів після ухвалення рішення і ЦВК зобов'язана протягом 7 днів вилучити інших кандидатів зі списку", – наголосив Зварич.

"Пропонується виключити зі списку блоку кандидатів у народні депутати, які містяться у нашому списку з позиції 88 до позиції 448. Таким чином, наш список буде вважатися таким, що його черговість вичерпана", - пояснив доповідач.

Крім того за ініціативою партії УРП "Собор" міжпартійний з'їзд прийняв рішення про дострокове позбавлення депутатських повноважень всіх народних депутатів, котрі обрані від блоку "Наша Україна" та які увійшли до владної коаліції.

Це вісім членів ПППУ та один член Народного Руху України. Від ПППУ - Кінах, Волков, Гнатенко, Гурєєв, Заплатинський, Лещенко, Майко, Шкрібляк. Від Народного Руху України - Федун. За це рішення проголосувало 268 делегатів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...